ترکیه با توجه به شرایط آب و هوایی و موقعیت جغرافیایی و فرهنگ تقریبا نزدیک به ایران، سالانه مهاجران زیادی را هم به صورت کاری و هم به صورت تحصیلی جذب میکند.
همان طور که میدانید در تمام کشورهای دنیا بهترین و مطمئن ترین راه مهاجرتی ،مهاجرت تحصیلی میباشد.در ترکیه، سیستم آموزشی همچون ایران شامل سه مرحله اصلی میباشد: ابتدایی، متوسطه و آموزش عالی.برای افراد زیر هجده سال آموزش و پرورش شرایط رایگان تحصیل را فراهم کرده است و تحصیل در این سنین با اجبار از سوی دولت می باشد.
برای تحصیل در دانشگاهها، دانشجویان از طریق امتحان ورودی یا پذیرش توسط مؤسسات آموزشی، در دانشگاههای دولتی و خصوصی در ترکیه میتوانند اقدام کنند. در ادامه در رابطه با شرایط تحصیل در ترکیه صحبت خواهیم کرد.
بررسی هزینههای تحصیل در دانشگاههای ترکیه
هزینه تحصیل در دانشگاههای ترکیه با توجه به شرایط دانشگاه و رشته تحصیلی متفاوت است. برای دانشگاههای دولتی، هزینه تحصیل تقریبا یک دهم هزینه تحصیل در دانشگاههای خصوصی میباشد.در دانشگاههای خصوصی و دولتی ترکیه فقط هزینه شهریه میباشد و شما هزینه اضافی بابت دریافت مدارک و سایر امور پرداخت نخواهید کرد.
دانشگاههای ترکیه به دو دسته تقسیم میشوند. دانشگاههای با آزمون ورودی و دانشگاههای بدون آزمون ورودی و خصوصی که شما با هر رشتهای می توانید در رشته دلخواه خود ادامه تحصیل دهید.
شرایط سنی برای تحصیل در ترکیه چگونه است ؟
برای دانشگاههای دولتی شرایط سنی با مقطع کارشناسی 18 سال، برای مقطع کارشناسی ارشد 20سال و دکترا 24 سال میباشد. اما در برخی دانشگاههای خصوصی این سن متفاوت است و شما میتوانید تا سن 45 سالگی نیز در این دانشگاهها ثبت نام کنید. پس بسته به شرایط دانشگاه شرایط سنی متفاوت است.
شرایط معدل در ترکیه به چه صورت است؟
یکی از فاکتورهای مهم برای ادامه تحصیل در دانشگاههای ترکیه شرط معدل میباشد. هرچه معدل شما بالاتر باشد، شانس شما در پذیرش بی دردسر بیشتر خواهد بود.برای مقطع دکترا و کارشناسی ارشد معدل بیشتر ملاک میباشد. در نظر داشته باشید که این معدل با توجه به رشته تحصیلی شما متغیر خواهد بود.
تحصیل در ترکیه چه مزایایی دارد؟
تحصیل در ترکیه مزایای زیادی دارد. فرهنگ و تمدن آسیایی اروپایی باعث جذابیت این کشور شده است. به لحاظ روابط بین الملل و معتبر بودن دانشگاههای ترکیه، سطح آموزش عالی و پیشرفته، امکانات رفاهی عالی، اعتبار مدرک اخذ شده از این دانشگاهها برای مهاجرت به کشورهای اروپایی، امکان صددرصدی اشتغال بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاههای ترکیه، هزینه پایین شهریه نسبت به کشورهای اروپایی و آمریکایی، نزدیک بودن فرهنگ مردم این کشور به مردم ایران، شباهت رژیم غذایی و سبک زندگی شبیه ایران از مواردی است که افراد مقصد تحصیلی خود این کشور را انتخاب میکنند.شما با پذیرش گرفتن در این دانشگاهها میتوانید اقامت کشور ترکیه را دریافت کنید و بعد از آن موفق به کسب چالیشما ایزنی شوید و جزء شهروندان این کشور به حساب آیید.
مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در دانشگاه ترکیه
شما بعد از دادن درخواست به دانشگاه برای ثبت نام باید مبلغ دپوزیت را پرداخت کنید و بعد از آن برای شما برگه پذیرش صادر میشود. اما قبل از آن باید مدارک را به دانشگاه تحویل دهید. برای ورود به دانشگاه در ترکیه، دانشجویان باید مدارکی را آماده کنند و به دانشگاه تحویل دهند. همچنین، برای ورود به بعضی از دانشگاهها ممکن است پذیرش دانشجویان از طریق سامانه ثبت نام ملی انجام شود. حتی با وجود آزمون ورودی شرایط تحصیل در ترکیه نسبت به سایر کشورهای اروپایی آسان تر است.
در ادامه این مدارک را نام میبریم:
- داشتن گذرنامه با اعتبار شش ماهه
- ارائه دو قطعه عکس4*3
- ارائه نامه پذیرش دانشگاه مورد نظر شما
- ارائه بیمه نامه برای فرد دانشجو
- ارائه برگه ای که مربوط به ادعا تمکن مالی شما برای مخارج حداقل یک ساله تحصیل شما میباشد.
- پرداخت هزینه اقامت تحصیلی
- ارائه مدرک عدم سو پیشینه داوطلب
- ارائه مدرک پزشکی برای صحت سلامت فرد داوطلب
سخن پایانی
در این مقاله در رابطه با شرایط تحصیل در ترکیه صحبت کردیم. ترکیه به دلیل داشتن بیش از ۱۸۰ دانشگاه و کالج و بیش از 3000 برنامه آموزشی جزء بهترین سیستمهای آموزشی در جهان قرار گرفته است. دانشجویان در کشور ترکیه میتوانند هم به زبان ترکی و هم به زبان انگلیسی به ادامه تحصیل بپردازند. افرادی که موفق به کسب مدرک زبان نشده اند، نگران نباشند. آنها میتوانند در دورههای حاضر لیک که از طرف دانشگاه برگذار میشوند؛ شرکت کنند و سطح زبان خود را به سطح مورد نظر برسانند. به طور کلی شرایط تحصیل در ترکیه برای افرادی که قصد ادامه تحصیل دارند؛ بسیار عالی و معقول میباشد.