شرایط سنی تحصیل در ترکیه چگونه است؟

شرایط سنی تحصیل در ترکیه

تحصیل در خارج از کشور رؤیایی هست که در ذهن خیلی از جوان های امروزی و بعضا افرادی با سن بالاتر وجود داره اما سوالی که پیش میاد این هست که اصلا چه افرادی با چه شرایطی میتونن در خارج از کشور تحصیل کنند؟

یا بهتره اینطور بگیم که تحصیل در خارج از کشور نیازمند رعایت چه اصول و قوانینی هست؟ و این قوانین شامل حال چه کسانی می شود؟

شما به عنوان فردی که قصد تحصیل در یک کشور دیگه رو داره سوالات زیادی براتون به وجود میاد :

  1. این که اصلا چه کشوری برای ادامه ی تحصیل مناسب تر هست؟
  2. آیا کشور مورد نظر من رشته های مورد علاقه ی من را آموزش می دهد؟
  3. سیستم آموزشی در این کشور به چه صورت هست؟
  4. شرایط زندگی در کشور مورد نظر به چه صورت هست؟
  5. آیا هم زمان با تحصیل، حق کار کردن هم خواهم داشت؟
  6. آیا به راحتی میتونم با زبان و فرهنگ اون کشور ارتباط برقرار کنم؟
  7. هزینه های زندگی در اون کشور به چه صورت هست؟
  8. آیا توانایی دوری از خانواده و محیط زندگی خود را دارم؟ و… خیلی سوالات دیگر

برای همین، در این مقاله سعی کردم براتون قوانین و مسائل مرتبط با تحصیل در ترکیه را بررسی کنم. تحصیل در کشور ترکیه شاید انتخاب خیلی از افراد باشه چرا که این کشور هم به لحاظ جغرافیایی و هم زبان و فرهنگ، تقریبا نزدیک به ما هست و نسبت به کشور های اروپایی بهتر می تونیم با افراد آنجا ارتباط برقرار کنیم.

تحصیلات در ترکیه

سیستم آموزشی

به صورت کلی سیستم آموزشی کشورها تقریبا مشابه و نزدیک به هم هستند اما ممکن هست که در یک سری موارد با هم فرق داشته باشن. سیستم آموزشی در ترکیه تقریبا مشابه کشور خودمون هست، به این صورت که بعد از دوره ی دبیرستان دوره ی کاردانی و لیسانس رو باید شروع کرد و دوره ی لیسانس در ترکیه مثل ایران یک دوره ی 4 ساله است ولی اون دسته از دانش آموزانی که از در رشته های فنی و حرفه ای هستن باید یک دوره ی 2 ساله ی کاردانی رو پشت سر بذارن.

آموزش ها در ترکیه مثل کشور خودمون هم به به صورت حضوری و هم به صورت مجازی و شبانه هم برگذار میشه. بعد از دوره ی لیسانس یک دوره ی فوق لیسانس هم داریم که ورود به این دوره در کشور ایران نیازمند گذراندن امتحان کنکور ارشد هست.اما دانشجوها در ترکیه با قبولی در امتحان ALES میتونن وارد مرحله ی فوق لیسانس بشن. شرایط برای دانشجوهای خارج از ترکیه به این صورت هست که باید آخرین مدرک تحصیلی یعنی دیپلم – لیسانس یا فوق لیسانسی را که درکشور خودشان کسب کرده اند به یک نهاد معتبر مثل وزارت آموزش ملی ترکیه بدهند و در صورت تایید شدن، سایر مدارک لازم برای ثبت نامشان را هم به دانشگاه مورد نظر ارائه کنند.

از اونجایی که مدارک صادر شده در ترکیه مدارک معتبری به حساب میان و حتی بعضی از دانشگاه های ترکیه از نظر اعتبار و ارزش با دانشگاه های کشور های اروپایی برابری میکنن، یکی از فاکتورهای مهمشون برای جذب دانشجو داشتن معدل بالا هست. پس برای اینکه بتونید فرصت تحصیل در دانشگاه های ترکیه را داشته باشین لازمه که معدل بالایی در دروس خودتون کسب کنید.

مدارک تحصیلی در ترکیه

شرایط سنی تحصیل در ترکیه

سیستم آموزشی هر کشوری قوانین خاص خودش رو داره و متقاضیان برای تحصیل در هر مقطعی بایستی از این قوانین پیروی کنن. در سیستم آموزشی ترکیه سن دانش آموز و دانشجو های خارجی متقاضی تحصیل در این کشور مشخص شده و می تونیم بگیم که تقریبا شرایطشون مشابه با شرایط کشور خودمون هست.

مثلا دانش آموزای مقطع دبیرستانی حدود سنشون باید از 14 تا 18 باشه و کمترین سنی که برای ورود به دانشگاه دارن حداقل 18 سال هست. دانشجوهای مقطع کارشناسی ارشد از 20 به بالا و کمترین سن برای ورود به مقطع دکتری هم 24 سالگی هست. در واقع این رنج سنی تعیین شده بهترین حالت ممکن برای گذروندن دوران تحصیل هست تا پایه به پایه هر فرد بتونه این مراحل رو بگذرونه و به موقع هم وارد بازار کار بشه.

گپ تحصیلی چیست ؟

گاهی اوقات یک شرایطی برای فرد به وجود میاد که ممکن هست به هر دلیلی در این سن های تعیین شده نتونه درس خودش رو ادامه بده مثلا بنا به دلایل مالی -وارد شدن به بازار کار- خستگی – شرایط روحی نامناسب و بسیاری از مورد های دیگه که اصطلاحا به این حالت گپ تحصیلی گفته میشه. پس در واقع گپ تحصیلی به وقفه ای که از دریافت آخرین مدرک تحصیلی شما تا اقدام مجددتون برای ثبت نام دوره ی جدید تحصیلی هست گفته میشه. این گپ تحصیلی معمولا یک مدت زمان خاصی داره و مدتش برای هر کشور وهر دانشگاهی نسبت به مقطع تحصیلی متفاوت هست.

مثلا این گپ تحصیلی برای شرکت در مقطع کارشناسی معمولا بین 2 تا 3 سال نرمال حساب میشه و برای مقطع بالاتر یعنی کارشناسی ارشد، 5 سال قابل قبول هست. اما اگر این وقفه ی تحصیلی حتی از حالت معمولی و نرمالی که گفته شد هم بیشتر بشه به این معنی نیست که شما هرگز نمی تونید به تحصیل در کشور دیگه ادامه بدید، البته که ادامه ی تحصیل برای شما امکان پذیر هست ولی باید با شواهد و مدارک مورد نیاز علت این وقفه رو توجیه کنید تا بتونید ویزای تحصیلی مورد نظر خودتون رو بگیرید.

نکته ی دیگه ای که لازم دونستم با شما در میون بذارم این هست که این گپ تحصیلی معمولا برای دانشگاه های اروپایی اهمیت بالایی داره. در مورد کشوری مثل ترکیه گپ تحصیلی در فرآیند پذیرش دانشجو اهمیت زیادی نداره اما از طرفی دیگه شما باید مراحل دیگه ای مثل پذیرش در آزمون های مخصوص دانشگاه های ترکیه رو از سر بگذرونید.

گپ تحصیلی

تاثیر سن در انتخاب دانشگاه

یکی از مواردی که باید بهش اشاره کنم این هست که سن شما ممکن هست در رشته ی دانشگاهی که انتخاب کردین تاثیر داشته باشه؛مثلا در ترکیه برای ورود به دانشگاه آزمونی تحت عنوان آزمون YOS برگذار میشه که مهم ترین شرط شرکت در این آزمون این هست که شما حداقل مدرک دیپلم رو داشته باشید. برای کسب نمره بالا در این آزمون می‌توانید در کلاس یوس شرکت کنید.

البته اگر در سن پایین تری هم موفق به دریافت مدرک دیپلم شده باشید هیچ ایرادی نداره و باز هم میتونید توی این آزمون شرکت کنید.حالا اینجا ما رشته ی پزشکی دانشگاه های ترکیه رو در نظر می گیریم که هیچ حداکثر سنی براش قائل نشده اند، ولی سن شما میتونه در پذیرشتون در این رشته تاثیر داشته باشه.

به این صورت که اگر شما در سن پایین تر( 18سالگی) هم زمان با فردی که سنش از شما بیشتر هست (مثلا 30 سال) هر دو در آزمون ورودی YOS نتیجه ی قبولی به صورت یکسان رو گرفته باشید، شما شانس پذیرش بیشتری توسط دانشگاه رو دارید.

در پایان به چند نمونه از دانشگاه های پزشکی ترکیه که محدودیت سنی ندارند اشاره میکنم.

  •  دانشگاه باهچه شهیر
  • دانشگاه مرمره
  • دانشگاه اندوکوز ماییز
  • دانشگاه اگه
  • دانشگاه آنکارا
  • دانشگاه آتاتورک
  •  دانشگاه بیلیم استانبول
  • دانشگاه گالاتاسرای

سخن پایانی

تحصیلات در خارج از کشور شاید سخت به نظر برسه اما رؤیایی هست که اگر محقق بشه میتونه یک آینده ی فوق العاده ای رو پیش روی شما بگذاره؛ به این صورت که شما علاوه بر این که تجربه ی یک زندگی مستقل رو کسب کردید، هم جایگاه اجتماعی خوبی رو خواهید داشت و هم این که آینده ی شغلی خودتون رو تضمین کردید.

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*