شرایط تحصیل فیزیوتراپی ترکیه + مزایا و معایب

تحصیل فیزیوتراپی ترکیه

یکی از مسیرهای آینده‌دار تحصیل در ترکیه تحصیل در رشته فیزیوتراپی می‌باشد. رشته فیزیوتراپی در دانشگاه‌های علوم پزشکی و علوم بهداشت ترکیه ارائه می‌شود. این رشته دارای بازار کار گسترده و درآمد مناسبی است و همین امر سبب شده تا دانشجویان بسیاری به این رشته علاقه‌مند شوند. با توجه به آن که قبولی این رشته در کنکور ایران کار بسیار سختی است، بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند تا برای تحصیل رشته فیزیوتراپی راهی کشورهای خارجی مانند ترکیه شوند. اگر شما هم یکی از این افراد هستید، پیشنهاد می‌شود تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

بررسی شرایط تحصیل فیزیوتراپی ترکیه

قبل از هر چیزی لازم است بدانید رسیدن به هر چیز خوبی احتیاج به پرداخت بهای آن دارد. رشته فیزیوتراپی همانطور که گفته شد دارای بازار کار عالی و درآمد بسیار خوبی است. بنابراین به یکی از رشته‌های پر تقاضا تبدیل شده است. برای قبولی در این رشته در دانشگاه‌های دولتی ترکیه، احتیاج به قبولی در آزمون یوس است.

این آزمون دارای دو دفترچه به زبان انگلیسی و ترکی می‌باشد. آزمون دیگری که برای ورود به دانشگاه‌های دولتی ترکیه وجود دارد، آزمون ست است‌. این آزمون یک آزمون آمریکایی می‌باشد که مهارت‌های ریاضی و زبان را می‌سنجد. کشور آمریکا برای ورود به دانشگاه‌های خود از این آزمون استفاده می‌کند و کشور ترکیه نیز این آزمون را برای پذیرش دانشجویان خود مورد استفاده قرار می‌دهد.لازم است بدانید که تحصیل در رشته فیزیوتراپی بدون آزمون هم امکان دارد و در دانشگاه‌های خصوصی انجام می‌گیرد.

همانطور که می‌دانید دانشگاه‌های خصوصی ترکیه نیز همانند دانشگاه دولتی دارای کیفیت بالای تدریس می‌باشد اما تفاوت آن در پرداخت میزان شهریه است.
از شرایط دیگر پذیرش و تحصیل فیزیوتراپی ترکیه باید به ارائه مدارک مورد نیاز به دانشگاه مورد نظر اشاره کرد. هر دانشگاه می‌تواند مدارک مختلفی را از شما درخواست کند. به طور کلی مدارکی که برای ورود به دانشگاه احتیاج است، عبارت است از:

  • کپی پاسپورت معتبر
  • عکس با پس زمینه سفید
  • ارائه مدرک دیپلم دبیرستان و ترجمه آن به زبان انگلیسی یا ترکی
  • ارائه ریز نمرات سه سال تحصیلی
  • ارائه مدرک زبان ترکی یا انگلیسی
  • ارائه مدرک قبولی در آزمون یوس یا ست
  • شرایط پذیرش رشته فیزیوتراپی در ترکیه

همانطور که در بالا ذکر شد برای پذیرش رشته فیزیوتراپی در کشور ترکیه شرایط مختلفی در دانشگاه‌های مختلف وجود دارد. دانشگاه‌های دولتی شرط آزمون دارند. برای کسب نمره لازم در این آزمون‌ها می‌توانید در کلاس‌ یوس شرکت کنید. دانشگاه‌های خصوصی بدون آزمون نیز دانشجو می‌پذیرند. دانشگاه‌های خصوصی تنها با مدرک دیپلم دانشجویان را ثبت نام می‌کند. البته در بسیاری از رشته‌های پیراپزشکی بسیاری از دانشگاه‌های خصوصی نیز شرط معدل دارند. شرط معدل در برخی از این دانشگاه‌ها معدل بالای ۱۲ و در برخی دیگر بالای ۱۴ است.

مزیت های فیزیوتراپی ترکیه

هزینه تحصیل رشته فیزیوتراپی در ترکیه به چه صورت است؟

هزینه تحصیل در رشته فیزیوتراپی ترکیه در دانشگاه‌های دولتی و خصوصی متفاوت است. همانطور که می‌دانید دانشگاه‌های خصوصی دارای شهریه بالاتری هستند. به طوری که اگر موفق به قبولی در دانشگاه‌های دولتی ترکیه شوید، به نوعی طوری به نظر می‌آید که مشغول به تحصیل رایگان در ترکیه هستید اما شهریه دانشگاه‌های خصوصی به طور سالانه حدود ۳۰۰۰ تا ۹۰۰۰ دلار می‌باشد. البته لازم است بدانید که این عدد در زمان نگارش این مقاله به این صورت است و ممکن است دچار تغییراتی شود.

بررسی مزایا و معایب تحصیل در رشته فیزیوتراپی

تحصیل فیزیوتراپی ترکیه دارای مزایا و معایب خاص خود است که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

بررسی مزایا

  • هزینه تحصیل در این رشته در کشور ترکیه نسبت به سایر کشورها بسیار مقرون به صرفه است زیرا کشور ترکیه از لحاظ زندگی شرایط کاملا مساعدی دارد.
  • دانشگاه‌هایی که رشته فیزیوتراپی را ارائه می‌دهند، دارای امکانات ویژه و آزمایشگاه‌های مجهز هستند.
  • در کنار امکاناتی که وجود دارد لازم است اشاره کنیم که مدارک دانشگاه‌های ترکیه در رشته فیزیوتراپی دارای اعتبار بوده و در کشورهای مختلف دنیا مورد تایید است. با ارائه این مدارک می‌توانید به راحتی وارد بازار کار شوید.
  • سیستم آموزشی در کشور ترکیه بسیار پیشرفته است.
  • امکان تحصیل به زبان انگلیسی در دانشگاه‌های ترکیه وجود دارد.
  • به دلیل آن که رشته فیزیوتراپی یکی از رشته‌های پردرآمد ترکیه به حساب می‌آید؛ پس از فارغ التحصیلی با هر مدرکی که داشته باشید، می‌توانید به راحتی وارد بازار کار شوید و رتبه فیزیوتراپیست را در کشور ترکیه به دست آورید.

بررسی معایب

برای تحصیل در رشته فیزیوتراپی در کشور ترکیه معایب زیادی به چشم نمی‌خورد. ممکن است یکی از معایبی که تحصیل در این رشته در دانشگاه ترکیه به همراه داشته باشد این باشد که به دلیل آن که بسیاری از افراد به زبان ترکی صحبت می‌کنند، ممکن است یادگیری این زبان برای دانشجویان خارجی کمی سخت باشد‌ بنابراین اگر دانشجویان بین‌المللی زبان ترکی را فرا نگیرند، نمی‌توانند روابط اجتماعی پایداری در این کشور برای خود به وجود آورند. مسئله دیگری که وجود دارد این است که دانشجویان در زمان تحصیل نمی‌توانند به طور تمام وقت کار کنند و فقط مجاز به فعالیت به صورت نیمه وقت می‌باشند.

تحصیل فیزیوتراپی ترکیه در مقاطع مختلف به چه صورت است؟

همانطور که می‌دانید دانشگاه‌های ترکیه رشته فیزیوتراپی را در مقاطع مختلف ارائه می‌دهد و هر کدام از این مقاطع دارای شرایط خاص خود است که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

مقطع کارشناسی

مدت تحصیل در مقطع کارشناسی ۴ سال است و شما در طی این ۴ سال باید ۱۸۰ واحد درسی را پاس کنید. مباحثی که در دوره کارشناسی فرا می‌گیرید، عبارتند از: تمرین درمانی، روانشناسی، الکتروتراپی و …

مقطع کارشناسی ارشد و دکتری

مقطع کارشناسی ارشد یک دوره ۲ ساله است و در پایان مقطع تحصیلی برای فارغ التحصیل شدن باید از پایان نامه خود دفاع کنید. دوره دکترا یک دوره ۴ ساله است و همانند دوره کارشناسی ارشد در مقایسه با مقطع کارشناسی احتیاج به پرداخت هزینه‌های بیشتری دارد.

معرفی بهترین دانشگاه‌ها برای تحصیل رشته فیزیوتراپی

همانطور که گفته شد دانشگاه‌های مختلفی برای تحصیل در رشته فیزیوتراپی در کشور ترکیه وجود دارند. شما می‌توانید با توجه به شرایط هر دانشگاه، میزان شهریه مورد نظر و رنکینگ آن، آن دانشگاه را انتخاب کنید. دانشگاه‌هایی که رشته فیزیوتراپی را ارائه می‌دهند عبارتند از: دانشگاه حاجت تپه، دانشگاه آیدین، دانشگاه قاضی، دانشگاه اوکان، دانشگاه باهچه شهیر، دانشگاه یدی تپه، دانشگاه مدیپول، دانشگاه آجی بادام.

بررسی بازار کار رشته فیزیوتراپی در کشور ترکیه

همانطور که در ابتدای مقاله به آن اشاره شد رشته فیزیوتراپی در کشور ترکیه به طور متوسط حدود ۱۴۳۰۰ لیر در ماه درآمد دارد. این به این معنی است که یک فیزیوتراپیست به طور سالانه حدود ۱۷۲ هزار لیر درآمد خواهد داشت. با توجه به اعداد و ارقام ذکر شده نتیجه خواهید گرفت که بازار کار و درآمد در رشته فیزیوتراپی بسیار خوب است. فرصت‌های شغلی که پس از فارغ التحصیلی برای شما به وجود می‌آید عبارتند از فیزیوتراپ، درمانگر، طب سوزنی، کایروپراکتیک، فیزیولوژیست ورزشی و …
شما با انتخاب هر کدام از این فرصت‌های شغلی مشغول به فعالیت در بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها، مراکز درمانی دولتی و خصوصی، مطب‌های شخصی، مدارس ویژه، مراکز اجتماعی، خانه سالمندان، باشگاه‌های ورزشی و … خواهید شد.

هزینه های رشته فیزیوتراپی در ترکیه

سخن پایانی

در این مقاله در رابطه با شرایط تحصیل فیزیوتراپی ترکیه و مزایا و معایب آن صحبت کردیم. همچنین به بررسی بازار کار فعال این رشته پرداختیم. لازم است بدانید که کشور ترکیه یک انتخاب بسیار خوب برای ادامه تحصیل در رشته‌های مختلف برای شما است و شما می‌توانید بعد از فارغ التحصیلی با وجود مدرک معتبری که در دست دارید، در بسیاری از کشورها مشغول به کار شوید. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

مجموعه ها مقالات

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*