یکی از رشتههای پرطرفدار مهندسی در ترکیه، رشته مهندسی عمران میباشد. کشور ترکیه خصوصا در دهه اخیر با توجه به آن که در زمینه اقتصادی پیشرفتهایی کرده است؛ برای ساخت و سازهای وسیع به رشته مهندسی عمران توجه ویژهای داشته است. تحصیل در این رشته برای دانشجویان بسیار محبوب و پرطرفدار است و بسیاری از دانشگاههای ترکیه این رشته را در سطح بهترین دانشگاههای جهان ارائه میدهند. اگر شما هم قصد دارید به عنوان یک مهندس عمران به تحصیل در این رشته در کشور ترکیه بپردازید؛ پیشنهاد میشود که تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا شرایط تحصیل در ترکیه در رشته ی عمران را برای شما بررسی کنیم.
چرا باید کشور ترکیه را برای تحصیل رشته عمران انتخاب کنیم؟
دلایل زیادی وجود دارد برای آن که به شما ثابت کند کشور ترکیه یک مقصد مناسب برای تحصیل در رشته مهندسی عمران میباشد. در ادامه به این دلیل اشاره خواهیم کرد.
پایین بودن هزینه تحصیل در ترکیه
همانطور که در مقالات قبلی به آن اشاره شد دریافتید که تحصیل در دانشگاههای دولتی کشور ترکیه بسیار مقرون به صرفه است. به طور متوسط هزینه تحصیل دانشجویان بینالمللی در ترکیه بین ۴۰۰ تا ۴۰۰۰ یورو در هر سال میباشد و این هزینه در مقایسه با هزینه تحصیل در کشورهای مانند انگلستان، آمریکا، کانادا، استرالیا و چین بسیار کمتر است.
پایین بودن هزینه زندگی در ترکیه
به طور کلی دانشجویان میتوانند با در نظر گرفتن هزینههای اقامت، غذا، حمل و نقل، اوقات فراغت، سفر و تمامی هزینههای زندگی در کشور ترکیه، با مبلغ ۴۰۰ تا ۶۰۰ یورو به طور ماهیانه به راحتی در کشور ترکیه زندگی کنند.
دریافت آسان بورسیه تحصیلی
اگر شما هم میخواهید که با پرداخت هزینههای کم در هزینههای زندگی و تحصیل خود صرفهجویی کنید؛ بهتر است بورسیه یکی از دانشگاههای معتبر ترکیه را دریافت کنید. بسیاری از دانشگاههای ترکیه برای دانشجویان بینالمللی طیف گستردهای از بورسیههای تحصیلی را فراهم آوردند.
سیستم آموزشی قوی
اعضای هیئت علمی رشته مهندسی بسیار با تجربه و با تخصص هستند و با توجه به آن که سیستم آموزشی در کشور ترکیه بسیار با کیفیت هست؛ رشتههای مهندسی مختلف مانند مهندسی عمران، مهندسی هیدرولیک، مهندسی حمل و نقل، مهندسی باد و … با بالاترین کیفیت در دانشگاههای ترکیه تدریس میشود.
شرایط تحصیل در رشته عمران در ترکیه چگونه است؟
ارائهی دیپلم و شرکت در آزمون ورودی
یکی از شرایطی که برای پذیرش دانشگاههای ترکیه در رشته مهندسی عمران وجود دارد، این است که فرد متقاضی باید مدرک دیپلم متوسطه خود را با حداقل نمره ۷۰ درصد برای دانشگاههای دولتی ارائه دهد. همچنین نیازمند کسب نمره قبولی در آزمون ورودی دانشگاهها یعنی آزمون SAT و YOS میباشد. گفتنی است که آزمون پذیرش برای هر دانشگاه به طور جداگانه برگزار شده و داوطلبانی که مدرک دیپلم را دارند، میتوانند در این آزمونها شرکت کنند. برای کسب نمره مناسب در این آزمون، میتوانید در کلاس یوس شرکت کنید.
ارائه مدارک لازم
از دیگر شرایط برای ثبت نام و دریافت پذیرش دانشگاه ترکیه به ارائه مدارک لازم باید اشاره کرد. این مدارک با توجه به دانشگاه مورد نظر و مقطع تحصیلی میتواند متفاوت شود. در رشته مهندسی عمران لازم است که مدارک زیر را ارائه دهید:
- ارائه آخرین مدرک تحصیلی
- ارائه پاسپورت معتبر
- ارائه ریز نمرات دبیرستان
- ارائه مدرک بین المللی زبان ترکی یا انگلیسی
- ارائه عکس ۳ در ۴
- ارائه مدرک قبولی در آزمون ورودی
- ارائه توصیه نامه و انگیزه نامه
- ارائه رزومه
بهترین دانشگاهها برای تحصیل در رشته مهندسی عمران
همانطور که گفته شد دانشگاههای بسیاری برای تحصیل در رشته مهندسی عمران در کشور ترکیه وجود دارد. بهترین دانشگاهها برای تحصیل در این رشته عبارتند از: دانشگاه فنی خاورمیانه، دانشگاه فنی استانبول، دانشگاه آیدین، دانشگاه مدیپول، دانشگاه باهچه شهیر، دانشگاه بیلکنت، دانشگاه سابانجی، دانشگاه یدی تپه، دانشگاه اوکان و دانشگاه ایشیک.
هزینه تحصیل در رشته مهندسی عمران در ترکیه به چه صورت است؟
لازم است بدانید هزینه تحصیل در رشته عمران در ترکیه با توجه به نوع دانشگاه مقطع تحصیلی و زبان تحصیل متغیر میشود. همانطور که میدانید دانشگاههای دولتی در مقایسه با دانشگاههای خصوصی شهریه کمتری از دانشجویان خود دریافت میکنند. دانشگاههای خصوصی به سبب آن که فرصت تحصیل به زبان انگلیسی را برای دانشجویان خود فراهم میکنند، نیاز به پرداخت شهریه بالاتری دارد. برای تحصیل در رشته عمران در ترکیه در دانشگاههای خصوصی باید مبلغی بین ۳۰۰۰ تا ۱۰ هزار دلار به صورت سالانه و در دانشگاههای دولتی مبلغی بین ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار در سال پرداخت کنید. لازم است بدانید به طور کلی هزینههای تحصیل در دانشگاههای ترکیه بسیار مقرون به صرفه و مناسب است. علاوه بر آن از نظر امکانات آموزشی بسیار با کیفیت بوده و دارای مزایای زیادی است.
بازار کار رشته مهندسی عمران به چه صورت است؟
لازم است بدانید رشته مهندسی عمران دارای بازار کار و حیطه شغلی بسیار متنوعی است. به طور کلی پس از فارغ التحصیلی فرصتهای شغلی بسیار خوبی در رشته مهندسی عمران برای شما وجود دارد. از فرصتهای شغلی رشته مهندسی عمران میتوان به ساخت کانال و بندر، ساخت ایستگاه راه آهن، ساخت فرودگاه، مدیریت ساخت و ساز، مشاوره کسب و کار، خدمات عمومی، دفاتر مهندسی، خدمات حمل و نقل و … اشاره کرد.
سخن پایانی
در این مقاله در رابطه با شرایط تحصیل در رشته عمران در ترکیه و بازار کار آن صحبت کردیم. رشته مهندسی عمران علاقمندان زیادی دارد. تحصیل در این رشته میتواند برای شما پس از فارغ التحصیلی فرصتهای شغلی بسیاری با درآمد بالا را به وجود آورد. به طور کلی درآمد مهندسین عمران در ترکیه با توجه به تجربه عملی که دارند در ماه حدود ۷۵۰۰ لیر است که میتواند متغیر نیز باشد. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد. اگر سوال یا ابهامی دارید، در بخش دیدگاه آن را با ما به اشتراک بگذارید.