ترکیه دارای بهترین دانشگاهها در سطح بین المللی است که از کیفیت بالای آموزشی برخوردار هستند. این دانشگاهها در رتبه بندی QS بهترین رتبههای دانشگاههای جهان را دارا هستند. به علاوه همکاری دانشگاههای ترکیه با دانشگاههای اروپایی و آمریکایی، مدارک این دانشگاهها را در زمره معتبرترین مدارک دانشگاهی در سراسر جهان قرار میدهد. به این جهت دانشجویان بین المللی زیادی سالانه از سراسر جهان برای تحصیل در دانشگاههای ترکیه به این کشور مهاجرت میکنند. یکی از رشتههای پرطرفدار در ترکیه برای تحصیل رشته حقوق است که همواره دانشجوهای زیادی در این رشته در ترکیه پذیرش میشوند. در این مقاله در مورد نحوه پذیرش در رشته حقوق در دانشگاههای ترکیه بحث خواهیم کرد. همچنین درمورد برترین دانشگاههایی ترکیه اشاره خواهیم کرد.
چرا رشته حقوق در ترکیه؟
در طی سالهای اخیر تحصیل در رشته حقوق در ترکیه بعد از رشتههای پزشکی و دندانپزشکی بسیار پرطرفدار بوده است. آسان بودن گرفتن پذیرش در رشتههای مختلف به خصوص در رشته حقوق سبب شده است که یسیاری از افراد شانس خود برای گرفتن پذیرش در دانشگاههای ترکیه را امتحان کرده و به تحصیل در این دانشگاهها مشغول شوند. از این رو دولت ترکیه و وزارت آموزش عالی ترکیه نیز تمهیدات و تسهیلاتی را نیز در خصوص پذیرش و تحصیل این دانشجویان متقاضی، اندیشیده و پیاده سازی کرده است. از طرفی وجود مزیت موقعیتهای کاری مربوطه در زمینه حقوق و مشاوره حقوقی باعث شده است که این دانشجویان بعد از اتمام تحصیل خود نیز به اقامت در ترکیه ادامه داده و در این زمینههای کاری مشغول به کار شوند. با تحصیل در مقطع کارشناسی در زیرشاخههای تخصصی حقوق که به ان LLM گفته میشود، فرد مهارت و تخصص کافی برای شرکت در آزمونهای حقوق در تمام کشورها را پیدا کرده و در نتیجه شانس قبولی موفقیت آمیز و مشغول به کار شدن را مییابد.
شرایط پذیرش و تحصیل حقوق در رشته ترکیه چیست؟
دانشگاههای ترکیه براساس نوع و سیستم آموزشی به دو دسته دانشگاههای خصوصی و دولتی تقسیم میشوند. حدود صد تا از این دانشگاهها، بین المللی و دارای رتبههای برتر جهانی در بین دانشگاههای دیگر هستند. زمان و نحوه پذیرش دانشگاههای ترکیه با هم متفاوت است. همچنین زبان دانشگاههای ترکیه با توجه به رویکرد دانشگاه میتواند ترکی یا انگلیسی باشد. بنابراین، ارائه مدرک مهارت زبان ترکی برای ورود به دانشگاههای ترک زبان، و ارائه مدرک زبان برای ورود به دانشگاههای انگلیسی زبان الزامی است. اگر چه در مقطع کارشناسی تمام دروس دانشگاهها در رشته حقوق به زبان ترکی ارائه میشوند، در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا دروس در رشته حقوق به زبان انگلیسی تدریس میشوند. به علاوه، دانشگاههای ترکیه به آزمون ورودیSAT Lو یا YOST نیز برای پذیرش و ورود به دانشگاهها نیاز دارند. داشتن نمره قبولی در آزمون YOST برای ورود به دانشگاههای ترک زبان در مقطع کارشناسی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، اگر چه برای ورود به برخی دانشگاههای دیگر در رشته حقوق داشتن نمره قبولی در ازمون LSAT مورد نیاز است. بنابراین شما باید با توجه به دانشگاه انتخابی خود شرایط پذیرش را باید مطالعه کرده و نسبت به آن اقدام نمایید. برای اینکه در آزمونهای ورودی موفق باشید میتوانید در کلاس یوس شرکت کنید.
تحصیل در رشته حقوق در مقاطع مختلف
کارشناسی رشته حقوق در ترکیه
تحصیل در رشته حقوق همانند تحصیل در رشتههای دیگر در ترکیه چهار سال به طول می انجامد. محدودیت سنی برای پذیرش در رشته حقوق در ترکیه معمولا 18 تا 21 سال است. معمولا زبان رسمی این دانشگاهها ترکی است. مدارک لازم برای تحصیل در رشته حقوق در مقطع کارشناسی عبارتند از :
- تکمیل فرم درخواست پذیرش در رشته حقوق
- شرکت در ازمون ورودی دانشگاه SAT و یا YOSTو ارائه نمرات قبولی آنها
- انگیزه نامه و ارائه نامه کفالت مالی
- توصیه نامه از دانشگاه
- مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی و ریزنمرات دوره دبیرستان و پیش دانشگاهی به همراه ترجمه آنها به زبان ترکی
- پرداخت هزینههای یکساله دانشگاه
- ارائه مدرک سلامت جسمانی و روانی
- ارائه مدرک مهارت زبان ترکی
لازم به ذکر است که مبلغی نیز باید بابت بررسی مدارک به دانشگاه پرداخت شود. برای ادامه تحصیل در ترکیه و شروع مقطع کارشناسی ارشد، حتما باید مقطع کارشناسی به پایان رسیده و مدرک پایان تحصیل آن دریافت شده باشد.
کارشناسی ارشد رشته حقوق در ترکیه
همانند رشتههای دیگر، رشته حقوق در مقطع کارشناسی ارشد 2 تا 3 سال به طول می انجامد. این دوره نیازمند ارئه پایان نامه است. این دوره به دو نوع پژوهش محور و یا اموزش محور است. انتخاب یکی از زیرشاخههای تخصصی رشته حقوق در این دوره الزامی است. این زیرشاخههای تخصصی حقوقی براساس قوانین بین المللی و جهانی برنامه ریزی شده اند. به طور مثال، قانون کیفری اروپا، حقوق بشر، جرم جهانی از جمله زیرشاخههای تخصصی رشته حقوق هستند که در دوره کارشناسی ارشد باید به آنها پرداخته شود. مدارک لازم برای پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد نیز تقریبا مشابه مدارک لازم برای مقطع کارشناسی است. تفاوت مدارک دوره کارشناسی ارشد با ارشد در ارائه مدارک زبان انگلیسی است. در این مقطع ارائه مدارک مهارت زبان انگلیسی الزامی است. همچنین ارائه مدرک دوره کارشناسی و ریز نمرات الزامی است.
مقطع دکترا 3 تا 4 سال به طول میانجامد. دو سال از دوره دکترا شامل ارائه دروس تئوری و 2 سال از آن شامل پرداختن به موضوع پایان نامه و تکمیل کردن ان است. در مقطع دکترا نیز داشتن مقالات چاپ شده در ژورنالهای بین المللی و ژورنالهای ISI امتیازی برای پذیرش محسوب میشود. یافتن استاد راهنما و سوپروایزر برای این مقطع و گرفتن نامه از استاد برای پذیرش در این مقطع الزامی است. همچنین داشتن نمرههای برتر در آزمون بین المللی IELTS اهمیت زیادی دارد.
برترین دانشگاههای ترکیه در رشته حقوق
همانطور که در ابتدای این مقاله اشاره شده ، چندین دانشگاه در ترکیه هستند که از رتبه بندی جهانی برخوردار هستند. در ادامه به برترین دانشگاههای ترکیه در رشته حقوق از نظر رتبه بندی جهانی و به ترتیب اولویت بندی و رتبه جهانی را اشاره خواهیم کرد.
- دانشگاه کوچ
- دانشگاه بیلکنت
- دانشگاه حاجت تپه
- دانشگاه استانبول
- دانشگاه انکارا
- دانشگاه انادولا
این دانشگاهها از برترین دانشگاههای ترکیه و جهان هستند و بسیاری از آنها از لحاظ علمی به همکاری با دانشگاههای اروپایی میپردازند. از این رو کیفیت آموزش در این دانشگاهها، همانند دانشگاههای اروپایی است. همچنین این دانشگاهها از برنامه اراسموس که یک برنامه بورسیه اروپایی برای جذب دانشچو است، استفاده مینمایند.
سخن پایانی
در این مقاله در رابطه با تحصیل در ترکیه رشته حقوق صحبت کردیم و شرایط تحصیل در این رشته را در مقاطع مختلف مورد بررسی قرار دادیم. اگر قصد تحصیل در ترکیه در رشته حقوق را دارید؛ برای دریافت اطلاعات بیشتر با مشاورین ما ارتباط برقرار کنید.