به طور قطع یکی از بهترین مقصدها برای افرادی که به دنبال مهاجرت تحصیلی هستند ترکیه است. ترکیه با داشتن دانشگاههای سطح بالا و با استانداردهای اروپایی یکی از مقصدهای خوب برای افرادی است که میخواهند از طریق تحصیل مهاجرت کنند. همیشه یکی از دشواریهایی که دانشجویان مهاجر دارند معدل است. معدل ملاک بسیار بزرگش برای پذیرش دانشجویان است ولی این ملاک بزرگ گاهی باعث میشود که برخی از افراد که معدل بالایی ندارند نتوانند پذیرش بگیرند. اگر شما هم جزو افرادی هستید که تنوانسته اید در دوران تحصیل خود معدل خوبی کسب کنید، تحصیل در ترکیه انتخاب خوبی برای شما است. ترکیه از محدود کشورهایی است که تحصیل بدون شرط معدل را میتوان انجام داد. ما در این مقاله به طور مفصل به بررسی تحصیل بدون شرط معدل در ترکیه میپردازیم. پیشناد میشود تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
پذیرش بدون معدل در ترکیه
ترکیه جزو کشورهایی است که علاوه بر سنجش دانشجویان برتر، در برخی از دانشگاههای دولتی و آزاد که اعتبار و جایگاه بالایی هم دارند افراد با معدلهای پایین هم پذیرش میکنند. این دانشگاههای ترکیه بر خلاف تصور شما از شهریه و هزینه نسبتا پایینی هم برخوردارند و همچنین رتبه علمی خوبی هم در بین دانشگاههای مطرح ترکیه دارند و مدرک آنها بی ارزش نیست. شرط معدل یکی از ملاک بزرگ برای پذیرش دانشجویان است اما برخی هم بدون توجه خاصی به معدل دانشجویان را پذیرش میکنند که باید شرایطی را دانشجو داشته باشد تا بتواند پذیرش بدون شرط معدل را بگیرد که در ادامه با هم بررسی میکنیم.
دانشگاههای دولتی:
به طور معمول هزینههای تحصیل در دانشگاههای دولتی کمتر از دانشگاههای آزاد است ولی در مقابل رقابت دانشجویان خارجی هم برای گرفتن صندلی در این مدل دانشگاهها بسیار بالا است. معمولا این دانشگاهها آزمونهای ورودی برگزار میکنند که شما برای پذیرش حتما با ید حداقل نمره لازم را برای آزمون کسب کرده باشید و در صورت نمره بالا در آزمون ورودی دانشگاه معمولا نیاز به معدل دیگر ندارید. البته نا گفته نماند که آزمونهای ورودی هم بسیار سخت و دشوار هستند و شما نیازمند مطالعه بالا در این زمینهها را دارید معمولا اکثر دانشگاهها آزمونهای زیر را می گیرند:
- آزمون YOS : برای تحصیل در مقطع کارشناسی
- آزمون SAT : برای تحصیل در مقطع کارشناسی
- آزمون GRE : برای تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی به زبان انگلیسی
- آزمون : ALES برای تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی به زبان ترکی
- آزمون DUS : آزمون تخصص دندانپزشکی
- آزمون : TUS آزمون تخصص رشتههای پزشکی
شما بسته به دانشگاه و همچنین مقطعی که قصد دارید برای آن اقدام کنید باید آزمونهای لازم را برای ورود به دانشگاههای دولتی پاس شوید. برای کسب نمره مورد نظر در آزمونهای ورودی میتوانید در کلاسهای آمادگی مثل کلاس یوس شرکت کنید. در مقابل افرادی که معدل و همچنین رزومه پژوهشی خوبی در دوران تحصیل خود داشته باشند معمولا نیاز مبرم به آزمونهای ورودی ندارند و میتوانند از طریق معدلشان سنجیده شوند.
تحصیل در دانشگاههای خصوصی ترکیه بدون نیاز به شرط معدل
مورد بعدی که شما میتوانید بدون داشتن شرط معدل برای آنها اقدام کنید دانشگاههای خصوصی ترکیه هستند. دانشگاههای خصوصی معمولا سختگیری خیلی کمتری به معدل نسبت به دانشگاههای دولتی دارند و پذیرش در این دانشگاهها راحتر است و اکثرا این دانشگاهها حتی آزمون ورودی هم ندارند و شما نیاز نیست دغدغه آزمونهای مختلف و کسب حلاقل نمره را داشته باشید و همچنین دانشگاههای خصوصی هم رنک و همچنین رتبه علمی خوبی دارند و جزو پروژه اراسموس هستند. تفاوت عمده ای که شاید شرایط را برای پذیرش شما سخت کند، هزینه بالا و همچنین شهریههای بالا است که ممکن است هر کسی از پس هزینههای دانشگاههای خصوصی برنیاید. ولی برای افرادی که مشکل معدل و آزمونهای ورودی را دارند و از لحاظ مالی هم از پی هزینههای دانشگاههای خصوصی بر می آیند. بهترین روش برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه آن هم بدون شرط معدل است.
جمع بندی
در این مقاله طریقه پذیرش در دانشگاههای دولتی و خصوصی بدون نیاز به شرط معدل را با هم بررسی کردیم و همچنین تفاوتها و شباهتهای روشهای جبرانی را هم مورد بررسی قرار دادیم. شما برای داشتن اطلاعات بیشتر میتوانید به مشاورین ما در ارتباط باشید. امیدواریم که از این مقاله بهره کافی را برده باشید. اگر سوال یا ابهامی دارید؛ میتوانید در بخش دیدگاهها با ما به اشتراک بگذارید.