بررسی کامل اقامت بعد از تحصیل در ترکیه + یک تیرو دو نشان!

اقامت بعد از تحصیل در ترکیه
تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه متقاضیان زیادی را به خود جذب کرده است. سالانه در ترکیه دانشجویان زیادی برای تحصیل این کشور را انتخاب می‌کنند. دلیل این امر شرایط تحصیل عالی و دانشگاه‌های بین المللی و مورد تایید جهانی و اساتید مجرب می‌باشد. شرایط آب و هوایی و زندگی به خصوص برای ایرانیان در این کشور مساعد است و اکثر کسانی که در این کشور تحصیل می‌کنند، قصد اقامت بعد از تحصیل در ترکیه را دارند. ترکیه به عنوان یک مقصد تحصیلی محبوب، سالانه پذیرای دانشجویان زیادی از سراسر جهان، از جمله ایران، است. بسیاری از این دانشجویان پس از فارغ التحصیلی به دنبال فرصتی برای ادامه زندگی و کار در ترکیه هستند. در این مقاله سعی داریم شرایط بعد از تحصیل در ترکیه را با هم بررسی کنیم.

اقامت در ترکیه

شرایط اقامت بعد از تحصیل در ترکیه چیست؟

افرادی که برای تحصیل در ترکیه این کشور را هدف قرار می‌دهند، اصولا بعد از تحصیل نیز تمایل دارند در این کشور ماندگار شوند و ادامه زندگی را در این کشور انتخاب می ‎کنند. به طور کلی، برای اخذ اقامت بعد از تحصیل در ترکیه، متقاضی باید شرایط زیر را داشته باشد:
  • داشتن مدرک معتبر تحصیلی از یک دانشگاه معتبر در ترکیه: بعد از تحصیل در ترکیه و دانشگاه‌های معتبر می‌توانید مدرک تحصیلی خود را در حیطه تحصیلی ارائه دهید و مشغول به کار شوید.
  • داشتن گذرنامه معتبر: گذرنامه شما حتما باید معتبر باشد تا با آن بتوانید اقدام به دریافت کیملیک کارت و چالیشما ایزنی شوید.
  • داشتن تمکن مالی کافی برای تامین هزینه های زندگی در ترکیه: شما باید بتوانید از پس هزینه‌های زندگی در ترکیه برآیید و تمکن مالی کافی برای ادامه زندگی داشته باشید.
  • عدم سوء پیشینه: شما باید فاقد سو پیشینه و جرائم قانونی و کیفری باشید تا بتوانید اقامت در کشورهای دیگر را بگیرید.
  • تسلط به زبان ترکی استانبولی یا انگلیسی: شما برای مهاجرت به هر کشوری نیاز دارید به زبان آن کشور تسلط داشته باشید تا بتوانید اقامت آن کشور را بگیرید.

بررسی مزایا و معایب دریافت اقامت بعد از تحصیل ترکیه

مزایای اقامت بعد از تحصیل در ترکیه

  • جستجوی کار: پس از فارغ التحصیلی، دانشجویان بین المللی می‌توانند به دنبال کار در ترکیه باشند. در صورت یافتن شغل و دریافت مجوز کار، می‌توانند برای اقامت کاری اقدام کنند و چالیشما ایزنی این کشور را دریافت کنند و شهروند دائمی کشور ترکیه شوند.
  • راه اندازی کسب و کار:متقاضیان می‌توانند با راه اندازی کسب و کار در ترکیه، برای خود و خانواده شان اقامت بگیرند، اقامت در ترکیه با ثبت شرکت نیز تضمینی می‌باشد و شما به صورت دائمی موفق به اخذ اقامت در ترکیه می‌شوید.
  • ازدواج با یک شهروند ترک: ازدواج با یک شهروند ترک، یکی از راه‌های اخذ اقامت دائم ترکیه است.
  • سرمایه گذاری: سرمایه گذاری در املاک و مستغلات یا سایر بخش‌های اقتصادی ترکیه، می‌تواند منجر به اخذ اقامت این کشور شود.
  • خرید ملک: شما با خرید ملک و یا آپارتمان نیز می‌توانید در این کشور اقامت بعد از تحصیل را دریافت کنید و مشغول به کار و زندگی شوید.

مزایای اقامت بعد از تحصیل ترکیه برای ایرانیان

اقامت در ترکیه مزایای متعددی دارد و اکثرا ایرانیان به دلیل نزدیکی موقعیت جغرافیایی و شرایط فرهنگی این کشور را برای مهاجرت انتخاب می‌کنند. از دیگر مزایای اقامت در ترکیه به موارد زیر می‌توان اشاره کرد
  • دسترسی به خدمات درمانی و آموزشی با کیفیت
  • امنیت و ثبات سیاسی
  • هزینه های زندگی مناسب
  • فرصت های شغلی متنوع
  • موقعیت مکانی مناسب (نزدیکی به اروپا و خاورمیانه)

معایب اقامت بعد از تحصیل در ترکیه

زندگی در هر جای دنیا ممکن است مزیت و معایبی داشته باشد یا به قول معروف خوبی‌ها و بدی‌هایی را داشته باشد. اقامت در ترکیه نیز معایبی هم دارد، از جمله:
  • یادگیری زبان ترکی استانبولی(در صورت عدم تسلط)
  • رقابت برای یافتن شغل
  • بروکراسی اداری

نحوه درخواست جواز برای اقامت در ترکیه

برای درخواست مجوز کار جهت اقامت بعد از تحصیل در ترکیه از خارج کشور لازم است مراحل زیر طی شود:
  1. افراد باید به کنسولگری ترکیه در کشور مبدأ مراجعه کرده و با دادن قرارداد همکاری، دعوت‌نامه و یا گواهی شراکت، برای اخذ اقامت اقدام کنید.
  2. بر اساس آیین‌نامه اجرایی قانون مجوز کار اتباع خارجی، کارفرما در ترکیه باید با ورود به آدرس سایت دولت الکترونیکی ظرف مدت 10 روز کاری فرم درخواست مجوز کار را پر کند. این فرم باید توسط کارفرما و درخواست دهنده امضا شده و به وزارت کار و تأمین اجتماعی ترکیه ارائه شود.
  3. درخواست مجوز کار مورد ارزیابی قرارمی‌گیرد و نتیجه به صورت آنلاین و کتبی اعلام می‌شود.
  4. بعد از نود روز شما تایید درخواست اقامت را باید به کنسولگری ارائه دهید.
  5. بعد از دریافت اقامت باید توسط کارفرما برای شما بیمه رد شود.

شرایط اقامت در ترکیه

نکات پایانی

در این مقاله به بررسی کامل اقامت بعد از تحصیل در ترکیه پرداختیم. در ادامه به یک سری نکات تکمیلی دقت داشته باشید:
  • قوانین و مقررات مربوط به اقامت در ترکیه دائما در حال تغییر هستند. لذا، قبل از هرگونه اقدام، لازم است از آخرین قوانین و مقررات مربوطه اطلاع پیدا کنید.
  • برای اخذ اقامت ترکیه، باید از طریق مراجع قانونی و معتبر اقدام کنید.
  • مراقب کلاهبرداری‌ها و وعده‌های دروغین در خصوص اخذ اقامت باشید.

برای مطالعه بیشتر

رکیه علاوه بر داشتن چندین دانشگاه برتر در رتبه بندی دانشگاه ها، که بسیاری از آنها برنامه های تحصیل به زبان انگلیسی را ارائه می دهند، دانشگاه ها و کالج های دیگری نیز دارد که در سایر نقاط جهان شناخته شده هستند. اگر علاقه دارید که …

با توجه به پیشرفتی که سیستم آموزشی دانشگاه‌های ترکیه کرده است، سالانه افراد زیادی برای ادامه تحصیل به کشور ترکیه مهاجرت می‌کنند. دانشگاه‌های ترکیه امکانات بسیاری را برای دانشجویان …

آزمون یوس یک امتحان جامع برای افراد فارغ التحصیل مقطع متوسطه می باشد که جزء اتباع خارجی کشور ترکیه محسوب می شوند. افراد بر اساس نمراتی که در این آزمون به دست می آورند …

مجموعه ها مقالات

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*